Meditaroma

for tuba og piano

Geir Løvold og Kristin Skaare

KristinDenne produksjonen er en konsert med et vidt spenn. Stemningene viser det lavmælte og nesten meditative, presenterer det sangbare og det lyse, kraft og styrke, og musikken har også innsmett av lun humor. Noe har stramme rammer, mens noe av musikken blir skapt i øyeblikket og utfra stemningen.

Tittelen er et ordspill: Ofte forbinder man en åndelig søken med noe som beveger seg oppover, mot det himmelske og sakrale. Men de sakrale virvlene er også den anatomiske betegnelsen for de nederste virvlene i ryggsøylen som danner korsbenet eller Os Sacrum; “den hellige knokkel” på latin. Her møtes og virvles jordisk og himmelsk energi sammen og nærer røttene til våre dypeste krefter og innerste drifter.

Musikken er originalskrevet av Geir Løvold og Kristin Skaare.

Meditaroma – en anbefaling:
”Meditaroma har utpregede fysiske og psykiske virkninger. Hva som egentlig skjer, er ikke godt å si, men de dype tubatonene i kombinasjon med klaverets lyse, skaper helhetlig sett en særegen meditativ sinnsstemning, samtidig som det har en underlig beroligende effekt på kroppen. Etter et par minutters tilvenning til den uvante instrumentsammensetningen, er man som tilhører på stigende kurve. Bredden i det musikalske uttrykket åpner seg – vi hører det nærmest innadvendte, det melodiøse, kraften og energien, fornemmer alle strålene, det rytmiske og swingende og det humoristiske, gøyale. Geir Løvold får ut det som er mulig av tubaen, Kristin Skaare leker seg med tangentene. Innimellom de musikalske lekkeriene smetter dikteren Rolf Jacobsens stemme med sanselig poesi. Meditaroma er en stor opplevelse – en opplevelse man virkelig bør unne seg! ”

Øystein Naper
Musikkens Venner – Modum Bad

(Tidligere prosjekter kan tas opp igjen og spilles på bestilling.)