Himmel og hav

Geir sitterLørdag 27. juni 2015 hadde Himmel og hav-konserten en vellykket premiére i en fullsatt black-box på Sandermosen stasjon: “Multimedia”-konsert med tuba og tekster av Rolf Jacobsen og Tor Jonsson — bilder og musikk av Geir Løvold for tuba, orgel/piano og en Mac. Stemningsfull musikk der assosiasjonene får vandre til bildeserie på storskjerm fra Åsgårdstrand med Rolf Jacobsens lyrikk og sanger til dikt av Tor Jonsson.

Som mangeårig ivrig bruker av kamera, begynte Geir å ta bilder av himmel og hav etter å ha flyttet til Åsgårdstrand sommeren 2014. Her er særlig soloppgangene enormt fargerike og vakre. Med Åsgårdstrand havn og seilbåten Lykke som utgangspunkt, har det blitt en stor bildeserie, som også ble til en vellykket og godt besøkt permanent fotoutstilling i Galleri Ruth´s rom. 

Konsertproduksjonen varer en snau time og passer fint i kirker, konsert-/teatersal, bibliotek, kantiner, skoler m.m. Forkortede versjoner kan tilpasses etter ønske og er flott som kulturinnslag og avbrekk i kurs og konferanser.

 

En presentasjonsvideo av en del av bildene er lagt ut på Youtube.

En anbefaling fra Sissel Rasch-Olsen: 

“28. november var det konsert i Åsgårdstrand kirke. Bilder og musikk i skjønn forening. Forestillingen Himmel og Hav ble en helt magisk opplevelse. Bilder som Geir Løvold har tatt gjennom et helt år fra sjøen utenfor Åsgårdstrand. Spektakulære bilder. Variasjoner i farger, lys, dramatikk på himmel og hav. Akkompagnert av nydelig tubamusikk, noen ganger sår, klagende og søkende. En fremragende organist var også med på å løfte det hele sammen med lydopptak med «backing» av flere eminente jazzpianister. Som ikke dette er nok får vi høre gamle arkivopptak med dikt av Rolf Jakobsen. Utrolig sterkt. Du sitter igjen med en gave i hverdagen som sitter i deg, lenge, lenge, lenge….”