…en dag skal komme som en rose

Bjørn Floberg, Geir Løvold og Svenn Erik Kristoffersen

3 karerI 1993 gjorde  Geir Løvold et utvalg av dikt med Rolf Jacobsen for  å lage musikk til tekstene sammen med jazzmusikeren  Bugge Wesseltoft. Planen var å turnere med Jacobsen, ha base på hurtigruta og besøke  Sommer-Melbu´94 med NRK på slep.

Jacobsen  døde vinteren 1994, og prosjektet ble derfor lagt  på is.  Geir Løvold gjennomførte derfor prosjektet med Bjørn Floberg og Svenn Erik Kristoffersen. Diktutvalget viser et tverrsnitt av Rolf Jacobsens diktning.

Programmet  var på veien i flere år og konsertene har høstet fantastiske kritikker. CD er spilt inn og kan bestilles i nettbutikken.

Pressen skriver:
“Den stemningsfulle musikken  understreker tekstene helt briljant og tar opp i seg  Jacobsens egen dobbeltbunnnede diktning. Dystert og  sårt, vakkert og lett.”

“Musikken, skrevet av Geir  Løvold, lot assosiasjonene virkelig få  vandre.”

“Det musikalske uttrykket  preges av iørefallende melodier, vi fornemmer det  folkemusikkinspirert og med elementer av friske rytmer fra  nåtid.

 “I forhold til de dempede  diktene fremstår musikken mer fabulerende. Men kjernen  er noe av den samme; det dreier seg om spillet mellom  nærhet og åpning, mellom luftighet og tyngde. I  dette spillet synes Geir Løvold å ha truffet  noe helt sentralt hos Jacobsen.”

“Løvold er en solid  tubaist, og Kristoffersen fremstår som en  stemningsskapende pianist. Det var deilig å være  sammen med en skuespiller av Bjørn Floberg sitt  format.”

(Tidligere prosjekter kan tas opp igjen og spilles på bestilling.)