Båtliv

LydiaLydia
er en vakker svensk seiler på 29 fot i mahogny og eik. Hun ble bygget av Torsten Skoglund i Gävle over en tiårsperiode med skrogmaler av Olle Enderlin. Av kuriositeter kan nevnes at 3.5 km mahognilekter lå til tørk i tre år før de ble brukt til skroget, og masten på tolv meter er ei hel og kvistfri furu hentet fra Norrland. Lydia ble sjøsatt i Mälaren i 1980, og hun ble hentet til Mjøsa via Son i 2004.

I 2012 var den med på flyttelasset tilbake til Son og Hølen fra to sesonger I Kristiansand, men ble solgt i 2013 på grunn av fem-fot-syken og fordi ønsket om litt mer plass og komfort gjorde seg gjeldende.

LykkeLykke
ble anskaffet i juli 2013 og er en Bavaria på 34 fot fra 2002. Den har rikelig med plass og alle fasiliteter, og ikke minst ståhøyde over alt under dekk. Alt kan betjenes fra cockpit, og båten er robust og stabil.

Lykke ble hentet i Brevik, og første turen gikk langs svenskekysten til Marstrand og opp igjen til Son. Ei natt hjemme var nok, og kursen ble satt mot Kragerø og Jomfruland. Første sommeren og høsten ble Lykke flittig brukt også til dags- og helgeturer.

I 2014 er båten i første rekke brukt til dagsturer fra Åsgårdstrand og som base for fotografering. For første gang har jeg tilgang på båt hele året. Lykke ligger i boblehavn her i Åsgårdstrand og brukes flittig til fotografering om morgenene og turer i nærmiljøene.