Collage

for solotuba og orgel

Oslo domkirke
Herlig øvelse med Kåre Nordstoga i Oslo domkirke, fantastisk orgel og flott akustikk.

Geir Løvold og Kåre Nordstoga
Denne konserten var på turné i 2012 og ble også spilt i 2014, og musikerne er nå klare for nye konserter.

Konsertproduksjonen har hovedvekt på musikk komponert av Geir Løvold for den spennende besetningen solotuba og orgel. Ny musikk av jazzmusiker og komponist Egil Kapstad og orgelverk av Johann S. Bach blir også presentert i programmet.

 

Den nyskrevne musikken har elementer fra mange genre, der elementer fra jazz, folkemusikk og samtidsmusikk er mest fremtredende. Musikken betegnes gjerne som sangbar og gjenkjennende med nye og spennende klanger.

Instrumentkombinasjonen tuba og orgel er spesiell. Et eksperiment har blitt til et velklingende konsertprogram. Geir Løvold tøyer grensene for tubaen. Kåre Nordstoga, som er organist i Oslo Domkirke, er kjent som en særdeles dyktig musiker.
Programmet egner seg også for samarbeide med kor.

NordstogaKåre Nordstoga
debuterte i 1978 i Oslo Domkirke der han ble assisterende organist i 1984. Han underviste en tid ved Norges Musikkhøgskole før han i 1994 ble domorganist på heltid. Hans interesse for Johann Sebastian Bach avstedkom en serie på 30 lørdagskonserter i 1990-92 og i Bach-jubileet år 2000.

Nordstoga har gitt ut flere CD-er. Han har bl.a. lagd to innspillinger med fransk orgelmusikk av Franck og Widor på Cavaillé-Coll-orgelet i St. Etiennekatedralen i Caen, og han har spilt inn Bachs triosonater på kororgelet i Oslo Domkirke. Siste plateutgivelse er orgelverker av Franz Liszt på hovedorgelet i Oslo Domkirke. Kåre Nordstoga reiser også mye som solist. De siste årene har han blant annet spilt i Notre Dame i Paris, ved den internasjonale orgelfestivalen i Århus, og han var gjestesolist ved innvielsen av et nytt katedralorgel i Lausanne. Kåre Nordstoga samarbeider jevnlig med eliten av norske musikere som f.eks. Ole Edvard Antonsen, Arve Tellefsen og Knut Buen.