Geir Løvold

 

Geir Løvold er musiker, komponist, produsent, dirigent og fotograf med eget studio og galleri i Åsgårdstrand.

Fotografier tatt i Åsgårdstrand gjennom nesten to år har blitt til multikonserten og utstillingen ”Himmel og hav” med musikk og foto av Geir Løvold med tekster av Rolf Jacobsen. Programmet er også laget i et mindre format passende i lengde og rom for f.eks. kurs og konferanser.

“Brev til lyset” er en ny produksjon av musikk/bilde/tekst, som skal ut på turné i 2017 med Lise Fjellstad, Geir Løvold og Kåre Nordstoga.

Geir skal også spille flere konserter for tuba og orgel med Kåre Nordstoga i programmet “Collage”, som de to har satt sammen bestående av Geir Løvold og Johann S. Bach´s musikk.

Geir Løvold har lang karriere som utøvende musiker og komponist. Han spilte i NRK og Kringkastingsorkesteret i nesten 20 år, og har i tillegg vært en flittig benyttet frilansmusiker i radio, TV, platestudioer og ved teatrene.

Under OL på Lillehammer komponerte Geir musikk og omgjorde den gedigne skulpturen Stream Nest av den japanske kunstneren Takamasa Kuniyasu til en lydskulptur. Kunstverket ble senere flyttet til Hardanger hvor den ble besøkt av titusener.

Geir har reist i inn- og utland som tubasolist med Iver Kleive og Kjetil Bjerkestrand med et særdeles godt mottatt kirkekonsertprogram. Han har ved flere anledninger komponert og spilt egen musikk med bl.a. Bugge Wesseltoft til lysbildeserie av Johan Brun. Geir har også hatt et mangeårig samarbeid med Geirr Lystrup.

Spiller
Fra ærverdige Balke kirke. Foto: Hans Olav Granheim

Sammen med Bjørn Floberg og Svenn Erik Kristoffersen har Geir Løvold reist i hele Norden med et publikums- og kritikerrost Rolf Jacobsen-program, …en dag skal komme som en rose, der Geir har komponert musikken.

I programmet La Luna Asoma med Halvor Håkanes og Per Christian Revholt har Geir tonesatt dikt av Tor Jonsson og Federico Garcia Lorca. La Luna Asoma høster strålende kritikker.

Se gjerne på Geir sin tubaside på Facebook.